De Cultuurfabriek

Signing


Een historisch pand waarin verschillende instituten zijn gehuisvest. Waar ooit een oude wolfabriek heeft gestaan zijn er nu de Bibliotheek, Museum Veenendaal, Stadswinkel/VVV, Historische Vereniging Oud Veenendaal en Café met Stip. Na 10 jaar dat het pand in gebruik is bleek er grote behoefte aan betere zichtbaarheid van de instituten; de diverse cursusruimten en faciliteiten.

In de signing die we voor de Cultuurfabriek ontworpen hebben komt de historie en het multi-institutionele karakter van het gebouw duidelijk naar voren. De architectuur van het gebouw is hierbij in tact gelaten: geen signing op de beeldbepalende kolommen of aan de muren. We hebben een concept bedacht waarbij elke kleur 'woldraad' een abstracte weergave is van een instituut of type ruimte. Zo kan iedere partij haar eigen huisstijl behouden, wat toch samen één geheel vormt. De vrolijke woldraden lopen dwars door het pand over de vloer. Ze leiden de bezoeker naar de verschillende culturele instanties. Ook nodigt dit uit om eens een andere woldraad te volgen.

10 oktober vierde De Cultuurfabriek haar 10-jarig bestaan in dit frisse nieuwe jasje.

Visuals


Voor de opening van een nieuwe cursusruimte van Bibliotheek Veenendaal — het Atelier — hebben we diverse visuals gemaakt, om de toekomstige gebruikers en belangstellenden een goed beeld te kunnen geven van de mogelijkheden van deze plek.